Historikk

Stiftelsen Termik startet i 1996. En ide ble til virkelighet. Marjolijn Buitink og hennes ektemann Jaap Buitink stiftet Stiftelsen Termik.

Tanken var å hjelpe alvorlig syke som ville dø hjemme eller de som ville bli lengst mulig hjemme uten å ha ressurser (pårørende) i nærheten.

Navnet Termik står for Terminal omsorg i kommunen, og logoen har sin egen historie:

«Tenk om du var en fugl på vei til varme strøk.  Du har en lang ferd bak deg, og har møtt mange farer underveis.  Du er sliten og trøtt, og har egentlig lyst til å gi opp.  Bare sette deg ned på en gren og ikke tenke mer —-.

Men så kjenner du plutselig en varm luftstrøm under vingene som bærer deg fram, som løfter deg uten at du trenger å anstrenge deg, og i stedet for å falle nedover så svever du oppover, høyere og høyere.  Du puster lettet ut og kan slappe av, kan samle kreftene og får nytt mot til å fly videre. Termiske luftstrømmer – varm luft som strømmer opp fra jorda når den blir varmet opp av sola – hjalp denne fuglen «

Frivillige fra Stiftelsen Termik stiller opp for alvorlig syke, syke eldre, døende og deres pårørende i kommunen, både hjemme og på institusjoner.  Til sammen er de den varme luftstrømmen av omsorg og nærhet som bidrar til å gjøre hverdagen litt lettere for noen.

Har du spørsmål eller er det noe du lurer på?